torstai 6. syyskuuta 2007

HOITAJAT MITTAAVAT HALLITUKSEN JA POLIITIKKOJEN USKOTTAVUUDEN

Syksyn kuumin ottelurinki on pystytetty. Liput on loppuun myyty. Katsojia on paikalla reilut 400.000 ja muuta yleisöä pari miljoonaa. Ottelu on kiinnostava, sillä jokainen katsoja tajuaa tämän lopputuloksen vaikuttavan jonain päivänä itseensä. Vastakkain ovat poliitikot lupauksineen ja hoitohenkilökunta lupauksien lunastajina. Ensimmäinen tunnusteluerä oli viimekuussa ja toinen erä päättyi viime yönä. Ottelijat ovat hyvissä asemissa eikä kumpikaan vielä puuskuta.

Työantajien vastaantulo oli kohtalainen, mutta hoitajien, erityisesti naishoitajien voitontahtoiset sivallukset ovat siinä linjassa mitä heille valtapuolueet lupasivat vaaleissa, reilu tasokorotus heti ja palkkaohjelma, joka nostaa palkkoja 500 euroa kuukaudessa nykyiseen tasoon verrattuna. Vastapuoli heittä takaisin alakoukkua 9 % teholla. Erkkikin näkee, ettei lyönti tehoa.

Erityisen tarkasti ringin reunalla tilannetta seuraa muutama SAK:n ja SDP:n vallasta pudonnut ottelija. Sieltä kuuluu ihmeellisiä välihuutoja: ”Lisää rahaa lapsilisiin ja pienimpiin sosiaaliturvaetuuksiin.”. Sory pojat. Hävisitte oman ottelunne. ”Turha tulla tänne ruikuttamaan lisäystä siihen minkä itse leikkasitte.” ääni yleisöstä.

Kumpi voittaa tämän ottelun? Jos kansalta kysytään, niin hoitajien pitäisi voittaa. Sitä minäkin toivon. Hallitukselle tämä on kuin dopingtesti, millaisilla jauhoilla pussissa se urheilee. Jännää, vai mitä?

Ei kommentteja: