maanantai 29. tammikuuta 2007

MISSÄ OVAT HUOMISEN YRITTÄJÄT?


Ei ole montaa vuotta siitä, kun yrittäjää pidettiin tässä maassa lähes rikollisena, joka hyötyi muiden tekemästä työstä. Vain poliisin puutteelliset resurssit ja osaamattomuus aiheuttivat sen, ettei aivan kaikkia yrittäjiä saatu telkien taakse. Kieltämättä meillä oli yrittäjiä jotka pilasivat toiminnallaan rehellistenkin yrittäjien mainetta. Pimeä työ, poliitikkojen lahjonta ja tulojen peittely verottajalta vaikeuttivat lainkuuliaisten yrittäjien asemaa. Suurin ongelma oli kuitenkin ideologinen: vain valtion ja kuntien työtä pidettiin arvokkaana ja tavoittelemisen arvoisena. Suuryrityksiä siedettiin jotenkuten. Suljetun talouden aikana ammattiliitot pystyivät yhdessä suuryritysten kanssa sopimaan miten rahat jaetaan ja siihen muiden piti sopeutua. Tuloksena olemme saaneet aikaan yhden yrittäjyyskielteisimmistä maista Euroopassa.

Suuryritykset toimivat maailmanlaajuisilla markkinoilla kysynnän, raaka-aineiden, rahoituksen ja palvelujen osalta. On huomattu, ettei niiden kanssa enää voida päättää asioista Suomessa pienissä piireissä, miten ja kenen ehdoilla toimitaan. Päätökset Suomen talouteen voimakkaasti vaikuttavista asioista ovat siirtyneet yhä kaukaisempien pöytien ääreen. Eikö olisi jo korkea aika herätä ja todeta suomalaisen pienyrittäjyyden tärkeys ja luoda uusi yrittäjäystävällinen toimintaympäristö. Päättäjien Suomessa on tunnustettava, että paikalliset pienet ja keskisuuret yritykset ovat isänmaallisia ja tuovat talouteen paikallista aktiviteettia ja elämää.

Olen huolissani siitä, missä ovat huomisen yrittäjät! Lama vei kertaheitolla joukoittain osaavia ja ahkeria yrittäjiä sivuraiteelle. Tuhansia nykyisiä yrittäjiä on jäämässä eläkkeelle ilman selkeää ratkaisua yrityksen toiminnan jatkumisesta. Koululaitoksemme ei tuota uusia yrittäjiä.

Kuin pisteenä i:n päälle kolmikanta vei läpi YT-lain muutokset, joilla jälleen isketään suomalaista yrittäjää vasten kasvoja. Kuinka pahaan lamaan tämä maa pitää taas ajaa ennen kuin tosiasiat tunnustetaan?

Toimenpiteisiin on ryhdyttävä heti uuden hallituskauden alussa. Kiireellisenä on laadittava ohjelma eläköityvien yrittäjien toiminnan jatkamisesta. Valtion talous kestää ne verohelpotukset, joita sukupolvenvaihdokset vaativat jos tuloksena maassa säilyy kukoistava yrittäjätoiminta. Toinen kiireellinen asia on yrittäjyyden ottaminen vakavasti ainakin keskiasteen opintoihin. Myös yliopistoissa ja korkeakouluissa opiskeleville on tarjottava mahdollisuus testata kykyjään oman, tai yhdessä kaverin kanssa perustetun yrityksen johdossa. Yrittäjyys vaatii tietoja ja siihen voidaan kouluttaa.


Yrittäjyys tuo talouselämään ne joustot, joilla me voimme selvitä maailmanlaajuisessa taloudessa. Tämän hetkinen huippusuhdanne estää meitä näkemästä niitä rakenteellisia ongelmia joita valtion, suuryritysten ja ammattiliittojen toimesta maahan on luotu. Jos asioihin ei puututa, yrittäjäkielteisyys kasvaa ja talouden pelivara vähenee.

Kuten huomaat, keinoja on jos vain tahtoa on.

Tällä mennään! ÄÄNESTÄ!

keskiviikko 24. tammikuuta 2007

PIDETTY LUPAUS ON PAREMPI KUIN ANNETTU LUPAUS!

Kristilliset julkaisivat 50 -sivuisen vaaliohjelman, keskusta yli 300 -sivuisen, ja muut jotain tältä väliltä. Ohjelmat ovat huolella ja harkiten tehtyjä ja niiden tarkoitus on antaa äänestäjälle kattava kuva seuraavalla vaalikaudella ajettavista asioista.

Peiliin katsovana ehdokkaana ja äänestäjänä tulee pakostakin mieleen poliittisen vastuun kantaminen annetuista lupauksista. Miten voi uskoa jotain sellaista tapahtuvaksi, jota luvataan uudestaan ja uudestaan, ilman näyttöä aikaisemmasta toteutuksesta. Lapsiperheiden köyhyys on kasvanut jo 12 vuotta. Opiskelijoiden tukien korotuslupaukset ovat edelleen hoitamatta jne jne. On siis parempi pitää lupaus jonka antaa, kuin antaa lupaus ja olla pitämättä sitä.

Millaiseksi politiikka muuttuisikaan, jos poliitikot kunnioittaisivat ihmisiä tai peräti pitäisivät ihmisistä? Se olisi vallankumous jossa äänestysprosentti olisi 99 ja vaalikampanjat tarpeettomia. Mikä helpotus se olisikaan koko kansakunnalle!

Kun Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin henkilöstöpäälliköltä kysyttiin mikä teki Reaganista niin suositun henkilön hän vastasi:"presidentti Reagan yksinkertaisesti pitää ihmisistä. Ja vaikka lehdistö ei aina pidä hänen ajamastaan politiikasta, he pitävät hänestä ihmisenä.”

Tätä kohti!

maanantai 22. tammikuuta 2007

LAMAN AIKANA VELKASYRJÄYTYNEET ARMAHDETTAVA!


Suomella on moraalinen maksamaton velka laman aikana velkasyrjäytyneitä kohtaan. Laman alkamisesta on kulunut jo yli viisitoista vuotta. Lasketaan, että Suomessa on yli 30.000 laman seurauksena kokonaan syrjäytynyttä kansalaista. He eivät pääse velkajärjestelyyn, eivätkä voi neuvotella pankin kanssa koska heillä ei ole tuloja eikä työtä. Joukossa on sairaseläkkeellä olevia isovanhempia, jotka takasivat lastensa tai lastenlastensa lainoja. Joukossa on huippuosaajia, joiden panos on poissa yhteiskunnan rakentamisesta.

Olisi jo aika katsoa totuutta silmiin ja myöntää, ettei ole keneltäkään pois jos nämä oikeasti ilman vilppiä laman jalkoihin jääneet armahdettaisiin. Pääsehän Suomessa murhaajakin vapaaksi istuttuaan 12 vuotta vankilassa.

Oheisessa kuvassa olimme Ylivelkaantuneiden vapautusrintaman kanssa tapaamassa presidentti Tarja Halosta vuonna 2000. Vetosimme presidenttiin armahduksen puolesta. Saimme kohteliasta keskustelua ja hyvää mehua, mutta niinhän siinä kävi niin kuin aina käy; harvoin hyvätuloinen armahtaa köyhää.

Meidän perheemme selvisi lamasta ja velkajärjestelystä koska saimme mahdollisuuden. Nämä velkahirressä 15 vuotta roikkuneet on unohdettu. Heillä ei ole ääntä päättäjien pöydässä. Haluaisin olla heille ääni, KOVA ÄÄNI, sillä he ansaitsevat myös mahdollisuuden. Heidän velkansa ovat enää virtuaalivelkoja, jotka ovat olemassa vain tasenumeroina, vailla takaisinsaanti mahdollisuutta. Jokainen oikeasti sivistynyt yhteiskunta antaa uusia mahdollisuuksia. Näille ihmisille ainoa todellinen vastaus on täydellinen velkojen armahdus. Siihen Suomella on varaa jos vain tahtoa olisi. Tähän pyrkikäämme!

perjantai 19. tammikuuta 2007

Vaalivideo valmistunut!

Joka päivä tapahtuu jotain. Tänään valmistui lopulta vaalivideo. Kiitos siitä tulevalle vävylle. Ville olet mahtava!

keskiviikko 17. tammikuuta 2007

POLITIIKAN TUOTTAVUUS


Esitin vaalikampanjan avauksessani ajatuksen politiikan tuottavuudesta, jossa päätöksien tulee olla laadullisesti parempia, pienemmillä kustannuksilla ja niiden tulee tuottaa enemmän tulosta. Useat ovat kysyneet mitä sillä tarkoitan.
Käytännössä tämä tarkoittaa ihmisten kokonaisvaltaisten olojen paranemista. Henkisen ilmapiirin keventymistä, jossa luovuus ja erityisosaaminen huomioidaan ja menestymisen mahdollisuuksia annetaan kaikille. Köyhyyden vähentymistä, jossa kuilu köyhien ja rikkaiden välillä pienenee ja ihmisestä pidetään huolta koko elämänkaaren ajan. Työllisyyden turvaamista keinoilla, jossa työn tekeminen on aina kannustavampaa kuin työttömänä oleminen. Se tarkoittaa yhteiskuntaa jossa sosiaalinen perälauta on aina olemassa, jos joku tippuu kyydistä, niin hänet nostetaan kyytiin ja autetaan alkuun.

Jos katsomme nykyisen hallituksen poliittista tuottosaldoa, niin eipä siinä ole kovasti hurraamista. Köyhyys lisääntyy, erityisesti lapsiperheiden köyhyys. Stakesin mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana suhteellinen köyhyys on kasvanut 4 prosenttiyksikköä. Suhteellisen köyhyyden kasvu kertoo siitä, että pienituloisten tulokehitys on jäänyt jälkeen yleisestä tulokehityksestä. Järkyttävää on, että tällä hetkellä Suomessa noin 133.000 lasta elää köyhyysrajan alapuolella olevissa olosuhteissa. Ja tilanne pahenee koko ajan. Lapsiperheiden verotusta ei ole haluttu keventää, vaikka siihen on ollut koko vaalikauden hyvät mahdollisuudet.
Samalla kun hallitus on jakanut veronkevennyksiä valtavat 3,5 miljardia euroa, maksaa pieneläkeläinen edelleen veroa enemmän kuin saman tulotason työssä käyvä. Miksi tätä epäkohtaa ei ole korjattu? Miksi pienin kansaneläke on sidottu kaikkein heikoimpaan indeksiin? Miksi perustuslaki suojaa kohtuuttomat optiot, mutta ei suojannut eläkeläisiä kansaneläkkeen pohjaosan leikkaukselta? Eriarvoisuus lisääntyy, jos nykymeno jatkuu vielä seuraavat neljä vuotta.
Politiikka on tahdon asia. Päätökset syntyvät poliittisista maailmankuvista nousevien arvojen pohjalta. Nyt tarvitaan niitä kristillisiä arvoja, joiden pohjalle menestyvä ja välittävä Suomi rakennettiin. Silloin ajateltiin: kaveria ei jätetä. Nyt ajatellaan: kaverille ei jätetä. Nykysuunta on väärä, mutta se voi muuttua.


tiistai 16. tammikuuta 2007

TÄSTÄ SE SITTEN ALKAA


Olet tervetullut seuraamaan matkaani näissä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Tavoitteeni on 5.500 ääntä ja vaikuttajan paikka eduskunnassa.
Vaalistartti oli viime viikon torstaina 11.1.2007 klo 15.00 Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Tunnelma oli hyvä, ihmisiä oli runsaasti paikalla. Vaalitiimi oli hyvässä iskussa ja makkaraa grillattiin valtaisat määrät.
Olin yllättynyt siitä miten kiinnostuneita ihmiset näistä vaaleista ovat. Mediasta saa aivan eri kuvan. Kannatta siis mennä ihmisten joukkoon, siellä kuulee totuuksia ihmisten arjesta ja odotuksista.
Paikallinen Länsiväylä-lehti kirjoitti tapahtumasta näyttävän jutun (www.lansivayla.fi klikkaa näköislehti 14.1.). Koko vaalitiimi oli innoissaan. Saimme enemmän kuin odotimme. Loistava alku!
Vaaliauto on muuten upea. Kiitos siitä Hannulle, suurelle arjen-sankarille.
Tästä on hyvä jatkaa seuraavat kaksi kuukautta.