torstai 15. helmikuuta 2007

VUODEN 2006 HYVÄ ARKI HENKILÖ


Eilinen päivä jää mielessäni ikimuistoiseksi. Sain Espoolaiselta Hyvä Arki ry:ltä tunnustuspalkintona työstäni vähävaraisten Espoolaisten hyväksi, vuoden 2006 Hyvä Arki henkilö tunnustuksen ja upean pystin (kuvassa).

Se oli merkittävä hetki. Sanon niin kuin missikisoissa: ”Olisipa äiti ollut paikalla.”.

Hyvä Arki on pääkaupunkiseudun merkittävin vähävaraisten auttamiseen keskittynyt yhdistys. Sen toimintakeskuksessa saa joka arkipäivä aamupuuroa, leipää ja kolmesti viikossa myös muita elintarvikkeita. Käsittämättömän pieni porukka tekee uskomattoman arvokasta työtä ja jakaa vuosittain lähes 100.000 kg EU-ruokaa niitä tarvitseville.

Tässä Hyvän Arjen toiminnanjohtajan Hannu Hätösen perustelut valinnalle.

(Juhlatilaisuuden puhe).

Arvoisat vieraat, hyvä lehdistö.

Vuoden 2006 Hyvä Arki henkilöksi on valittu Espoolainen pastori Antero Laukkanen.

Tilanteessa, jossa yhdistyksen taloudellinen asema ja toiminta vaati särmää, kipeitäkin ratkaisuja, oli yhdistyksen puheenjohtajana toimiessaan Antero Laukkasella rohkeutta toteuttaa ne.

Vaikeissa olosuhteissa Antero Laukkanen tarttui ruoriin ja näytti suuntaa Hyvä Arki ry:n toiminnalle. Luotiin uusi toimintamalli ja perusta.

Laukkanen synnytti hallituksen toiminnan tueksi ohjausryhmän jonka tehtävänä on toimia ns. asiantuntijaryhmänä ennen kaikkea talousasioissa ja tukea hallitusta toimillaan.

Antero Laukkasen aloitteesta useita uusia projekteja synnytettiin uusien ja vanhojen
yhteistyökumppaneiden kanssa. Hyvä Arki ry:n luottamus Espoon kaupunkiin vahvistui. Antero Laukkasen aloitteesta Järjestökadun järjestöjen ja kaupungin välillä syntyi vuoden 2005 lopulla monin tavoin merkittävä kumppanuussopimus. Kumppanuussopimuksen ensimmäinen vuosi oli hyvin tuloksellinen ja tämän vuoden alussa tehtiin kumppanuussopimukselle jatkosopimus vuodeksi 2007.

Vuoden Hyvä Arki-henkilö 2006, Antero Laukkanen, on osoittanut kaikilla toimillaan, että hän välittää espoolaisten arjen hyvinvoinnista ja on valmis tekemään työtä niin että jokaisella olisi mahdollisuus hyvään arkeen.


Ei kommentteja: