torstai 22. helmikuuta 2007

SURKEA ESITYS YLELTÄ!

Katsoin juuri Ylen vaalitentin, jossa olivat tentittävinä Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ja Kari Kärkkäinen. Tentti oli surkeaa toimittajatyötä. Ala-arvoista journalismia, jossa asiat unohtuivat täysin. Toimittajat Jyrki Rich ja ja Ari Korvola alittivat riman oikein kunnolla. Taisi kaksikko unohtaa, ettei kyseessä ollut MOT-ohjelma tai Lauantaiseura, vaan eduskuntavaalien puoluetentti. Tarkoitus kai olisi, että katsoja saisi jotain eväitä pohdintoihinsa näiden tenttien pohjalta. Mutta tällainen epäasiallisuus ja suorastaan heikko valmistelu, loukkaavat katsojaa. Ei voi muuta kuin ihmetellä Ylen poliittisten ohjelmien tuottamisen heikkoa tasoa.
Tentissä oli asiaa vain nimeksi. Päähuomiossa oli Päivi Räsäsen viimeisin kirja ja ikään kuin ulkopoliittisen oivalluksena Israelin armeijan tekemiset. Haloo! Kysyn mitä kummallakaan on tekemistä Kristillisdemokraattien vaaliohjelman kanssa? Puheenjohtajat olivat selvästi varautuneet keskukstelemaan asioista ja tavoitteista ja olivat tuon tuostakin kiusaantuneita toimittajien kysymyksistä. Kun toimittaja kysyi: ”Onko tappaminen hyväksyttävää jos sen tekee Israelin armeijan sotilas?”, niin en meinannut uskoa korviani.
Kyllä harmitti Päivin ja Karin puolesta, eivät edes saaneet mahdollisuutta jakaa näkemystään miten Suomea hoidetaan seuraavat 4 vuotta eteenpäin.
Täytyy vaan toivo, että jos sama linja jatkuu muiden puolueiden tenteissä, niin toimittajat muistavat kysyä Eero Heinäluomalta Stalinin hirmuteoista ja Martti Korhoselta Maon Kiinan kansan sortamisesta. Varmaan nekin ovat suomalaisen vasemmistoliikkeiden syytä, yhtälailla kuin Israelin toimet Lähi-idässä Kristillisdemokraattien.

Ei ihme, että haastateltavat olivat kysymyksistä yllättyneitä, niin oli katsojakin. Olipa surkea esitys Yleltä.

Ei kommentteja: