tiistai 4. syyskuuta 2007

VANHANEN ON NYT VANHANEN

Vanhasen hallitus on päässyt sopuun Kataisen ensimmäisestä budjetista. Prosessia oli mielenkiintoista seurata, sillä paineita oli sisältä ja ulkoa. Ja paineita riittää jatkossakin koko syksyn ajalle, siitä pitävät huolen ammattiyhdistysliike, oppositio ja matalapalkka-aloilla työskentelevät. Vaaleissa tuli annettua lupauksia kuten aina ennenkin - liikaa, mutta niiden pitämiseen ei rohkeutta ole.

Sivusta seuraajana olen pannut merkille, että jotain hyvin merkillistä on tapahtunut Matti Vanhasessa. Näyttää siltä, että nyt hän uskaltaa olla Vanhanen. Demareiden kyljessä Vanhanen oli kuin syvimpiä ajatuksiaan salaileva poika, joka voidakseen säilyttää henkisen asemansa hallituksen vetäjänä, myötäili Heinäluomaa ja kumppaneita lähes kaikessa. Nyt kaikki on toisin. Vanhanen on Vanhanen. Hän uskaltaa näyttää kuinka oikeistoliberaali hän todella on. Homma pelaa Kataisen kanssa, koska nyt Vanhasen ajatuksille on vastakaikua. Jos oikein huolella seuraatte, niin työreformikin on kovaa valuuttaa tämän hallituksen sisällä.

Veikkaanpa, että edessä on todella kovien oikeistoarvojen ajat, jossa köyhää viedään kuin teuraslammasta erilaisten uudistusten ja sanaleikkien varjolla, kuten vastuullinen markkinatalous. Uudessa Vanhasessa on kepulaisilla vielä ihmettelemistä. Minäkin ihmettelen, sillä vaaleihin on enää kolme vuotta.

Ei kommentteja: