torstai 1. maaliskuuta 2007

YLI KAIKEN VARJELTAVAN VARJELE SYDÄMESI.



Olin tiistaina Sydänliiton ja Diabetesyhdistyksen järjestämässä paneelissa, jossa teemana olivat terveen elämän edellytykset ja kansansairauksien ehkäiseminen.
Tilanne on aika huolestuttava. Meillä on 200.000 sepelvaltimotautia sairastavaa ja lähes 500.000 diabeetikkoa. Tähän kun yhdistetään vielä päihdesairaat, niin luku ylittää miljoonan.

Ongelma on niin suuri, ettei siihen voi enää suhtautua kevyesti. Ratkaisuja on löydyttävä. Esitin. Meillä on useassa ministeriössä tehtävät jaettu kahdelle ministerille, jotta asioihin tulee parempi ohjaus. Sosiaali- ja terveysministeriöön voitaisiin perustaa uusi Kansanterveysministerin salkku. Tulevaan hallitusohjelmaan tulee sisältyä terveyden edistäminen ja suurten kansansairauksien ehkäisy. Sosiaali- ja terveysjärjestöt on otettava mukaan kehittämistyöhön. Ehkäpä olisi aika perustaa terveyden kolmikanta-malli. Lääkekorvausjärjestelmä on uudistettava, jotta myös vähävaraiset saavat oikeaa hoitoa.

Kerroin paneelissa, kuinka Raamatussa on sydämen asiat otettu huomioon: Yli kaiken varjeltavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähteen. Tähän pyrkikäämme.

Kuvassa: Maan paras vaalikoira Muffe. Siinä vasta hauska veijari.

Ei kommentteja: